Vaner


 

Når vanene dine har gått fra å være et "søtt kjennetegn" til et problem for deg eller omgivelsene, da kan det være greit med en mental oppdatering.

En vane er en tillært adferd som du gjentar så ofte at du begynner å gjøre det helt uten å tenke over det. Noen vaner kan være "hjelpsomme vaner", som f.eks at du pusser tennene før du legger deg, tar på sikkerhetsbeltet når du setter deg i bilen, skrur av komfyren når du er ferdig å lage mat osv. Det å lære seg å kjøre bil, sykle, eller å  synge og spille piano samtidig, er ting du kan lære deg utenat, det er vaner som du bygger opp med vilje.

 

 


Andre vaner har tilsynelatende ingen mening i det hele tatt, som f.eks å tvinne på håret, tygge på blyanter, bite negler, nikke med foten osv. Sånne vaner kan være en måte å stresse ned på eller å konsentrere seg (selvstimmulere). Noen vaner har vært med deg gjenom store deler av livet, og kan ende opp som utgåtte på dato på et tidspunkt. Så selv om f.eks et lite barn søker trøst og kos gjennom å suge på tommelen, så er ikke det en vane som er like OK å ha som 40-åring...

Pris kr 600,-

(60 min)

Timebestilling

For tiden er jeg student, og ser derfor at jeg ikke har kapasitet til å ta imot nye kunder til behandling i en periode nå.

Nyhetsbrev

Abonner på aktuelle nyheter!

Denne tjenesten er ikke tilgjengelig ennå.

 

Sjømannsgata 5
trykk for veibeskrivelse

- hypno.no!