Warning: getimagesize(images/medium/http://hypno.no/bilder/files/gammel/0077_t8253_maxi.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /customers/1/1/c/hypno.no/httpd.www/mudah/innstikk_front/artikkel.php on line 18 Warning: Division by zero in /customers/1/1/c/hypno.no/httpd.www/mudah/innstikk_front/artikkel.php on line 21

Angst


 

Angst kan komme til uttrykk på så mange måter.  Kvalme, skjelvinger, svettetokter, pusteproblemer, handlingslammelse -  bare for å nevne noe. Men viste du at angst er helt normalt?

 

 


Hypnose og NLP er en del av både kognitiv og psykoterapeutisk behandling. Hos meg er NLP Coaching rammen rundt timene dine, med hypnose som medvirkende verktøy.
Det kan være ulike årsaker til angst, og med hypnose og NLP Coaching kan vi bl.a. finne frem til eventuelle årsaker og bearbeide disse slik at du kan gå videre.
 

Her er litt om angst hentet fra wikipedia:

Angst innebefatter en kompleks og bred kombinasjon av følelser, som frykt, engstelse, bekymring og panikk, og kroppslige symptomer som hjertebank, brystsmerte, pustevansker, svette, svimmelhet, rødme og kvalme.

Angst har evolusjonært sett en viktig funksjon for overlevelse og kan være en normal og adekvat reaksjon på ytre trusler. Angst kan sees som en forsvarsmekanisme som forbereder kroppen på flykte fra eller konfrontere (sloss mot) kilden som utgjøre en trussel. Angst kan bli et problem og utvikle seg til en psykisk lidelse dersom angstreaksjonen er betydelig overdreven og ikke står i et fornuftig forhold opp mot faktisk trussel.

Feillæringer om eksterne trusler, som kan være basert på for eksempel overgeneraliseringer ut fra dårlige opplevelser, og/eller biologisk betingede sårbarheter kan føre til problematiske angstreaksjoner.

 

Dette har Leo Tolstoj sagt om angst:

"En eremitt diskuterer med dyrene rundt seg hva som er lidelsens årsak. Ravnen mener at sult er årsak til all lidelse. Duen forklarer at det tvert om er kjærligheten som er skyld i lidelsen. Slangen protesterer og sier at ondskap er lidelsens opphav. Så kommer hjorten og sier at de alle tar feil, for angst er årsak til all lidelse: «Hvis verden var fri for angst, var den god å leve i. Vi har sterke bein og kan løpe fort. Med geviret holder vi små dyr unna, store fiender kan vi løpe fra, men angsten slipper oss aldri: Hører vi den minste grein bevege seg, eller bare en susing i løvet, straks hopper hjertet nesten ut av brystet på oss, og vi flyr så fort vi kan. Selv i søvne må vi våke med ett øye. Aldri og ingen steder finner vi fred; all lidelse kommer fra angsten."

Pris kr 600,-

(60 min)

 

Timebestilling

For tiden er jeg student, og ser derfor at jeg ikke har kapasitet til å ta imot nye kunder til behandling i en periode nå.

Nyhetsbrev

Abonner på aktuelle nyheter!

Denne tjenesten er ikke tilgjengelig ennå.

 

Sjømannsgata 5
trykk for veibeskrivelse

- hypno.no!