Warning: Division by zero in /customers/1/1/c/hypno.no/httpd.www/mudah/innstikk_front/artikkel.php on line 21

FobierFriker du helt ut og mister alt som kan minne om kontroll? Opplevd å bli svimmel og svett bare ved tanken på en flytur? 

 

 


Under hypnose kan vi jobbe med ubevisste årsaker til en fobi, og deretter rydde opp i den slik at du ikke reagerer med frykt og ukontrollert atferd mer. NLP teknikker hvor vi ødelegger de utløsermekanismene som setter i gang den fobiske reaksjonen er også svært effektfult. Å bruke visualisering (indre bilder og forestillinger), er en måte og gradvis eksponere deg selv på. Er det muligheter for det, bruker jeg også reell eksponering som virkemiddel. Dvs. kanskje tar vi· heis-turer sammen for å teste og endre· reaksjonene dine, låner en hund eller koser med en edderkopp..!

 

I følge Wikipedia er fobi definert følgende:
En fobi (gresk phobia, fra ordet phobos som betyr frykt eller flukt) er en ugrunnet og sykelig angst for visse situasjoner, fenomener, dyr, gjenstander eller lignende. Graden av angst kan variere svært, fra såkalte fobiske frykter til å være en alvorlig lidelse; en lammende angst som kan dominere en persons liv fullstendig. 

Fobier deles ofte opp i tre: 
sosial fobi -  frykt for andre mennesker og sosiale situasjoner
agorafobi -  frykt for å være på store plasser
spesifikke fobier -  frykt for en bestemt ting eks edderkopper, hunder, vann, bakterier osv...

Fobier er i mange tilfeller en forlengelse av en naturlig forsvarsmekanisme som vi mennesker har, kalt fight or flight/flykt eller kjemp.

Behandling av fobier kan foregå på ulike måter, blant annet:
gradvis tilnærming – en eksponeringsbehandling der klienten gradvis utsettes for det som gir angst, i trygge omgivelser. Dette er en form for kognitiv atferdsterapi.
Medisinering – angstdempende medisiner.

Ønsker du litt mere informasjon om fobier, kan du sjekke ut denne linken: http://www.doktoronline.no/lex/f/fobier.html

 

Pris kr 600,-

(60 min)

Timebestilling

For tiden er jeg student, og ser derfor at jeg ikke har kapasitet til å ta imot nye kunder til behandling i en periode nå.

Nyhetsbrev

Abonner på aktuelle nyheter!

Denne tjenesten er ikke tilgjengelig ennå.

 

Sjømannsgata 5
trykk for veibeskrivelse

- hypno.no!